• Favorilere Ekle





Kayma, takılma, düşme, yanıklar gibi ilk yardım veya tahliye gerektirecek olaylar ve kazalar sıkça yaşanır.

Bir bireyin ya da topluluğun normal işlevlerini yerine getirmesini engelleyen ve çözüm gerektiren, hoş görülemeyen, katlanılamayan, sıra dışı, beklenmeyen bir durum kriz oluşturur. Acil durum, ortaya çıkan bu kriz ortamına anında el koymayı gerektiren, beklenmeyen, anlardır.

Satranç etkinlikleri otel salonlarıyla kamuya ait salonlarda gerçekleştirilir. Bu alanlar acil durumlar için nasıl düzenlenmiş, çalışanlar acil durumlar için nasıl bir eğitim almıştır? Bu çoğunlukla bilinmez. Acil durumlar için sığınak, toplanma alanları, eylem planları var mıdır varsa nasıl işler üzerinde pek de durulmaz.

Satranç etkinlikleri sırasında pek çok beklenmedik durum yaşanmıştı. Oluşan krizlere her olaydan sonra biraz daha hazır olunsa da, birtakım önemler alınsa da her seferinde yenilerinin oluşmasına engel olunamadı. Yangın olayları da yaşandı, salgın hastalık ortamları da. Topluca sindirim sistemi bozulan, ishal olan, zehirlenen oyuncu ve katılımcıları bir gecede hangi hastaneye sığdırabilirsiniz?

Deprem gibi önlenemez afetlerle karşılaşılması durumunda neler yapılmalı? Tüm bu olaylar için görevli unsurlar ne yapar? Kaçar mı yoksa? Acil eylem planı doğrultusunda prova yapılmamışsa yapacak bir şeyleri yoktur aslında.

Peki, sıra geldi yarışma yöneticisine. Yarışma yöneticisi bu durumlardan haberdar mıdır, ‘acil durum eylem planı’ yapmış mıdır? Katılımcılar olası acil durumlar için uyarılmış, alınan önlemler ve yaşam şekli konularında bilgilendirilmişler midir?

Yol göstermek, bir kılavuz oluşturmaya yönelik bir hazırlık çalışması kaynak belgeler arasında sunuluyor. Hiç kullanılmaması, işe yaramaması dileğiyle…

Acil Durum Eylem Planı
 


809 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın